Тенис на живо
Тенис на живо

Тенисът на живо е една по-специална емоция, магия, която просто трябва да се изживее.

Разбери емоцията, която предизвиква живото събитие.

Тенисът на живо ти дава възможност да видиш играта по един коренно различен начин.

Дава ти възможност да усетиш скоростта на топката, как тя буквално прелита от едното поле в другото.

Дава ти възможност да разбереш какви крака притежават тези атлети и с каква бързина се движат самите те по корта.

Дава ти възможност да видиш светкавичните им реакции. Давата ти възможност да осъзнаеш, че нещатат се случавт мигновенно.

Много често пред малкия екран, се вайкаме: „Защо не игра по правата, как можа да я забиеш в мрежата?!” и т.н. Без изобщо да си даваме сметка колко бързо се случват нещата на корта, и как тенисистите имат части от секундата, за да вземат решение.

А когато си под напрежение, когато си изморен, когато нещо те боли, когато тичаш по корта към поредната топка, правиш най-доброто, на което си способен в този момент.

Ако твърде дълго мислиш какво решение да вземеш, топката просто ще профучи покрай теб.

Как да изберем място на тенис корта?

Да, има значение откъде на корта гледаш мача и тенисистите.

Макар че, когато заминавах за Лондон ми беше абсолютно все едно къде ще седя. И на прожекторите отгоре да ме бяха сложили, щях да съм щастлива. Исках просто да присъствам на мач на Федерер.

Когато силно искаш и вярваш в нещо, Вселената ти помага то да се случи. След много перипети се озовах на едно от най-невероятни места в О2 арена. Повече за това как сбъднах мечтата си да видя Федерер.

Ако си избрал място зад основната линия, тоест зад тенисистите, когато изпълняват сервис, това ти позволява да усетиш много по-добре скоростта на топката.

Разбира се, колкото по-близо до корта си, толкова повече това усещане се засилва.

Също така, позиционирайки се по този начин, се предпазваш от схващане на врата.

Ако си избрал място по дължината на корта, тоест в по-широката трибуна (зад пейките на играчите), пак усещаш скоростта на топката, но по различен начин.

Колкото по-близо е мястото ти до корта, толкова повече упражнения за врата се налага да правиш. За да следиш всичко, трябва да си местиш главата и погледа постоянно – отляво надясно и обратно. Лично мен това ме изморява и не ми е комфортно.

Ако избереш място по диагонал на корта, никак не е лоша идея. Поне според мен.

Това ти позволява хем да усетиш скоростта на топката, хем имаш и поглед по широчината на корта. А допълнителинят бонус е, че цената на билетите там е по-ниска.

За мача на Федерер имах наистина невероятно място – зад пейката на Маестрото, на около 10-ина седалки нагоре. Нито прекален ниско, което ме лиши от гимнастика на врата, нито прекалено високо.

Честно казано много харесвам местата зад основната линия и не прекалено нависоко. Защото това е невероятен начин да разбереш с каква скорост се движи топката.

Откъде да си купим билети за тенис?
Тенис билет

От личен опит мога да кажа, че най-сигурният начин, е от официалния сайт на турнира, който искаш да посетиш.

Има много много така наречени посредници, които препродават билети за различни спортни събития. Тук има две основни уловки.

Първата е, че билетите са по-съкпи. В тези посреднически сайтове, хората купуват билетите на реални цени и ги препродават двойно по-скъпи, а понякога и повече.

Втората уловка е, че билетът може да се окаже дублиран. Когато си купиш билета от посреднически сайт, често ти го изпращат по електронен път. Същият този билет го има и човекът, който го е купил пръв. Ако той реши да го използва и отиде в залата преди теб, то твоят билет ще е невалиден. Тук малко е на принципа – по-бързия печели.

Всичко това го казвам от личен опит. Това е нещо, което ми обясниха в Лондон от официалния сайт за продажба на билети.

Затова най-сигурният начин, е просто да си купиш билет от официалния сайт на турнира. Ако не си сигурен кой е той, направи по-задълбочено проучване. В официалния сайт на турнира ще продават билети само за въпросния тенис турнир. Ако видиш билети и за други събития, значи си в страница, която е посредник.

Лично аз вече, когато си купувам билети, независимо дали са самолетни или за някакво събитие, го правя през официалните сайтове. Например, ако ще летя с Уиз еър, си купувам билети от страница на Уиз.

Конкретно за София Оупън нещатат стоят по малко по-различен начин. Турнирът има официални партньори, които предлагат билетите.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *