Източник: Getty images
Поведение на посредствения тенис треньор

От опита ми на професионален спортист, който е имал не един или двама треньори, между които и невероятни специалисти, мога да отлича няколко признака, по които да разпознаете посредствения треньор.

  • Посредственият тенис треньор няма да се интересува особено от вас. Ще ви каже какво да правите, колкото да отбие номера и ще си говори с някого, ще си гледа в телефона и т.н. С други думи казано – ще симулира присъствие на корта с вас, но в действителност няма да бъде.
  • За посредствения тенис треньор е важно да си вземе паричките и междувремено, ако може да посвърши още нещо.
  • Посредственият тенис треньор дори няма да се опита да ви влезе в обувките, за да разбере какво искате.
  • Посредственият тенис треньор ще ви каже: “Да, да, супер е така!”, когато сте забили топката в мрежата, удряйки по най-неправилния начин.
  • Посредственият тенис треньор обича да говори повече за себе си, отколкото за клиентите си/състезателите, играчите/. Обича да бъде център на внимание.
  • Посредственият тенис треньор е компетентен по всичко и не зачита мнението на останалите.
  • Посредственият тенис треньор, както споменах си мисли, че знае всичко и за него да инвестира в своето развитие като треньор, с различни тенис обучения, книги, семинари, пътувания, е пълна загуба на пари и време.
Дипломата не прави добрия тенис треньор

Това че някой е завършил НСА, изкарал е треньорски курс и има диплома за треньор, далеч не го прави добър тенис треньор, нито добър специалист.

Аз имам диплома за висше образование по Бизнес администрация. Но, не ме питайте нищо свързано с бизнес администарцията. Тотал щета съм!

Но ако ме попитате нещо, свързано с тениса. О, да! Тук мога да ви споделя и да ви покажа неща, които много посредствени тенис треньори няма да направят.

Защо?

Защото тенисът е голямата ми страст и горя в него. Неслучайно сайтът ми е – ТениСтраст.

Защото имам желанието да развивам тенис уменията си и да се уча от най-добрите. И като казвам най-добрите, наистина обичам да се уча от най-добрите.

Наскоро изкарах онлайн курс на Тони Надал. Да, да, на самия Тони Надал. Курсът е невероятен.

И, между другото – курсът е за треньори. До този момент не познавам треньор, който да го е изкарал.

Освен курса на Тони Надал, си купих още няколко онлайн обучения, които са структурирани от треньори, тренирали – Лейтън Хюит, Мартина Навратилова, Моника Селеш, Светлана Кузнецова, Арача-Санчес Викарио и други известни тенисисти.

За последната една година имам немалко прекарани часове на корта.

Имам възможност да се се уча от различни тенис треньори.

Имам възможност да попия от опита и знанията на един от най-добрите ни играчи на двойки – Васко Младенов.

Цялата тази палитра от теория и практика ме прави много по-компетентна на тема тенис, отколкото на тема – бизнес администрация.

Така че, когато избирате тенис треньор /или просто персонален треньор, независимо в кой спорт и сфера/, ако забележите някои от гореизброените признаци на поведение, то най-вероятно сте попаднали на посредствен треньор.

Какво ще направите в случая, е ваш избор. Лично аз – бягам далече.

Подобни публикации

Един коментар

  1. Абсолютно вярно , отношението към тенисът , към спорта е от много важен момент !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *